Mogaplan, Smedjebacken
22 augusti 2017
18:00

Referat: Smedjebackens FK - Bullermyrens IK

Andra seriematchen för året i Smedjebacken och det sista mötet av 3 lagen emellan. Eftersom det tidigare varit jämna matcher men Smedjebacken bägge gångerna hade fått med sig alla 3 poängen kände vi någonstans att nu borde det vara vår tur om vi kan göra en bra prestation och vara med i matchen från början.

Och första halvlek var verkligen vår. Vi förlade spelet mestadels på hemmalagets planhalva och vi kom till fler avslut under denna första halvlek än vad vi gjort på en hel match tidigare. Vi kunde också ta med oss en ledning med 2-0 in till paus efter två skott utifrån som resulterade. 1-0 placerade Alex in fint vid målvaktens högra stolpe och 2-0 styrdes in av en försvarare sedan Kim skjutit ett bra skott från straffområdeslinjen. Vi hade också ett par till riktigt bra chanser genom ett skottläge för Alex efter en fin passning från Noa där avslutet tyvärr gick mitt på målvakten i hemmalaget. Sedan hade vi även en frispark från Linus som styrde via en försvarare i stolpen och en högerhörna som räddades på mållinjen efter att Anwar avslutat vid bortre stolpen. Non hade en relativt lugn första halvlek och de ingripanden han fick göra såg väldigt säkra och stabila ut.

Den andra halvleken var till en början en total scenförändring. Vi blev ängsliga och tappade bollen väldigt snabbt och enkelt på egen planhalva i uppspelsfasen. Det gjorde att vi aldrig kom upp med laget utan blev tillbakatryckta av ett Smedjebacken som fick självförtroende och tog sig in i matchen spelmässigt efter en mindre bra första halvlek. Vi lyckades ändå med tur och lite skicklighet, framförallt från Non i målet reda ut våra problem och när Jesper gjorde 0-3 på en slumpartad passning från Edwin med 20 minuter kvar kändes det lugnare.

Smedjebacken gav dock inte upp och vi tröttnade lite grann samt fick några skador samtidigt som de flyttade upp laget och gick ner på en trebackslinje. Med knappa 10 minuter kvar lyckades Smedjebacken även reducera till 1-3 sedan vi tappat pressen på bollhållaren på mittlinjen och sedan var alldeles för dåligt organiserade i vårt försvarsspel. Knappt därefter fick kunde vi ändå lyfta upp spelet lite och få med oss en frispark 10 meter in på motståndarnas planhalva. Linus tog den och träffade ytan mellan försvar och målvakt där Momtaz kom först på bollen och kunde nicka den in i mål förbi en utrusande målvakt. Första gången i år vi gör mer än 3 mål i en seriematch, vilket gör gott för självförtroendet och vi hoppas ger en fortsatt positiv effekt på målproduktionen resten av säsongen.

Vi vinner matchen rättvist och gör en riktigt bra första halvlek. Andra halvlek är betydligt sämre spelmässigt från vår sida, men vi är ändå rätt så solida bakåt och vinner halvleken med 2-1 trots att vi inte spelar speciellt bra. Individuellt så måste Non framhållas för sin bästa insats för laget hittills där han spelade mycket lugnt och tog för sig med kroppspråk och snack på ett lovande sätt. Synd bara att han inte fick hålla nollan. I övrigt drog vi på oss tre varningar, vilket kanske inte är positivt i sig, men det visar ändå på att vi klev in i dueller och inte var för snälla i närkamperna. Noa låg även illa till för ett andra gult kort vid ett par tillfällen, men domaren var inte beredd att plocka upp det röda i den här matchen.